Share

Accente de culoare în stilul minimalist

Calmul, linistea, armonia sunt des asociate cu albul, iar efectul psihologic este întotdeauna unul pozitiv.
Daca optezi pentru o combinație de culori, fără să pierzi din puritatea și simplitatea stilului minimalist poți merge la sigur cu albul. Luminozitatea sa se potriveste oricărei culori. În spațiul astfel creat, culoarea dominantă va fi tonul care va completa albul, asemena unei pânze de pictură, albul va fi culoarea de bază pe care vei crea elemente cheie în tonuri de culoare.

                                                                                                                                 Sursa: Oporski  Architektura
TIPS: În combinatie cu o altă culoare luminoasă, spre exemplu galbenul, percepția de claritate este multiplicată. Spațiul va aparea ca o sursă masivă de lumină.
Albul scoate în evidență  căldura galbenului, totodată îi potolește voiciunea.
Folosește-o în camera copilului, este o culoare care emană fericire, stimulând imaginația!

Combinația de alb și negru este cea mai pură expresie pentru decorare, inspirată de stilul minimalist. Eleganța și simplitatea acesteia întărește puritatea minimalistă a elementelor structurale, obiectelor de mobilă și articolelor decorative.

                                                                                                                                 Sursa: Oporski  Architektura

Între alb și negru este o gama de gri-uri, iar ca si bej-urile, fiind culori neutre, pot fi folosite fără a afecta armonia.

Negrul este culoarea creată când un obiect absoarbe toate undele de lumină și nu reflectă nimic înapoi. Este cea mai buna culoare pentru contrast. Alături de alte culori, în special tonuri calde, crează combinații foarte expresive.
Negrul în combinație cu tonuri de gri crează o atmosfera elegantă. Folosit într-o cameră spațioasă pentru a accentua diferite elemente, poate crea iluzia de adâncime.

                                                                                                                                 Sursa: Oporski  Architektura

TIPS: Combinația de negru și culori închise, crează un efect major în designul final, dacă în spațiu pătrunde multă lumină naturală sau există o sursă artificială de lumină atent creată.

Este una dintre culori cu cea mai puternică conotație psihologică, și în mod tradițional este asociata cu idei negative. Oricum, doar excesul de negru poate crea o astfel de impresie.
În contrast cu albul este perfect, însă cu galbenul sau alte culori creaza un efect interesant,  negrul fiind  o culoare îndrăzneață și ideală pentru a capta atenția.

                                                                                                                            Sursa:   www.bing.com/images

TIPS: Foloseste negrul pentru a crea elemente contrastante în spații care tind să fie monotone. 

Share post:

Leave A Comment

Your email is safe with us.