Share

Boutique Hotel Splaiul Independentei 58-Restaurare si reamenajare

PROJECT DESCRIPTION

Titlu: Boutique Hotel Splaiul Independentei 58- Restaurare si reamenajare

Locatie: Bucuresti, Splaiul Independentei 58

Functiune: turism/hotel

Regim de inaltime: S+P+2E+M

Arie construita (arie parter) : 161 mp

Arie construita desfasurata: 778 mp

Suprafata teren: 268 mp

Amplasamentul imobilului studiat se afla langa limita administrativa dintre sectoarele 1 si 5. Parcela pe care este amplasat imobilul studiat este amplasată într-o lotizare tip „parcelare fundatura” (Soc. Cladirea Romaneasca, „Piaţa Mihail Kogalniceanu”, azi „Ursuletului”), a cărei faţadă principală este în Piata Mihail Kogalniceanu 8, iar fatada secundara este pe alinierea fixata pe Splaiul Independentei, între nr-le 56 (A-C) şi 58-58 A.

Ca pozitie în cadrul parcelarii, lotul, respectiv imobilul, analizat aici, se situeaza pe latura vestica a acesteia, în colţul SV. Ca urmare, parcela este accesibila atat dinspre Piata Mihail Kogalniceanu, cat şi dinspre Splai. Aceasta caracteristica se regaseste si în cazul altor parcele vecine.

Totodata, parcela şi cladirea fac parte integranta din frontul parcelelor şi construcţiilor desfasurate de-a lungul malului stang (nordic) al Cheiului Dambovitei.

Imobilul studiat este cuplat cu imobilul vecin, situat pe Spl. Independentei 58 A, o alta caracteristica a parcelarii. Accesul principal spre cladirile parcelarii este asigurat de o strada tip alee infundata (fundatura) care porneste din Piata Kogalniceanu si care se desfasoara de-a lungul tuturor parcelelor; pentru facilitarea accesului dinspre Splai, parcelele de la Nr. 56 (A-C) şi 58-58A sunt prevazute cu servituti.

Autorul proiectului de amenajare este arh. Mihail Urzica. Semnatura sa este pe planurile de situatie, dar, deoamdată nu putem afirma cert că el a fost şi autorul constructiei. Putem deduce ca, dupaintocmirea planurilor de situatie ar fi fost firesc – într-o derulare normala a etapelor proiectarii – ca tot el să fi realizat si proiectul imobilului.

Proprietarii originari ai imobilului au fost Societatea „CLADIREA ROMANEASCA” – care, în 1933,  a parcelat terenul proprietatea sa din P-ta M. Kogalniceanu 8 -, precum şi colonelul Theodor Ionescu şi soţia sa Florica Col. Th. Ionescu, proprietarii imobilului construit pe Parcela No. 4 a lotizarii în cauză.

Imobilul va avea functiunea de apart hotel .

Se va pastra la demisol functiunea de spatii anexe , beneficiarul optand pentru realizarea unor spatii de relaxare, studiu, petrecere a timpului liber pentru intregul imobil.

La etajele existente: parter, etaj 1 si etaj 2 s-au pastrat functiunile de apartamente distincte , fiind realizate pe alocuri compartimentari suplimentare.

Podul nelocuibil existent este transformat intr-un spatiu locuibil, pentru a putea fi utilizat. Spatiul locuibil este retras de la fatada principala, respectiv de la Splaiul Independentei, pentru a nu fi vizibila de catre trecatori. Astfel volumul arhitectural nu este afectat de catre interventia dorita de catre beneficiar. Este pastrat aticul existent si folosit drept parapet pentru terasa circulabila, rezultata in urma retragerii mansardei.

LIVING