Share

CASA TRADITIONALA

PROJECT DESCRIPTION

Titlu: CASA TRADITIONALA
Locatie: Voluntari, Ilfov
Functiune: Lezidential/ Locuinta unifamiliala
Regim de înălţime: Parter
Arie construita (arie parter): 174,85 mp
Arie construita desfăşurată: 174,85 mp
Suprafaţa teren: 480 mp

Integrata perfect in natura, pare a fi rupta din povestile bunicii avand insa intiparita personalitatea beneficiarului pentru care a fost creata. Este o locuinta calda, primitoare
ce pastreaza si inglobeaza teme importante precum traditia, ecologia si intimitatea.

Locuinta va fi situata in apropierea Bucurestiului, langa o padure. Familia a dorit o locuinta inspirata din casele traditionale romanesti.Volumul este pictat in nuante naturale : alb, bejuri si maro; acesta avand un aspect introvert, creand intimitate beneficiarului.
Garajul este integrat in volumul locuintei, nefiind o anexa pe care sa o distingem. Acesta aduce aminte de intrarile in cramele vechi.
Ambele intrari in casa sunt precedate de prispe generoase, acestea jucand si rolul de windfang si rol estetic, si nu in ultimul rand creand un spatiu utilizabil pentru intreaga familie in orice anotimp.
Beneficiarii au dorit ca locuinta sa fie vazuta  din exterior ca si cum ar fi desfasurata doar pe parter, mansarda fiind accesibila printr-o scara ascunsa in zona de noapte. Zona de mansarda fiind dedicata hobbyurilor, creatiei si inspiratiei adusa de linistea si intimitatea ei.
Pentru constructia casei se vor folosi coloane de piatra realizate manual de mesteri romani, tamplaria  si elementele din lemn vor fi realizate manual. Ideea intregii constructii este de a utiliza materiale, tehnici si produse din Romania si in limita posibilului sa fie realizate manual.”

PLAN PARTER

PLAN POD